Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

DEMOCRAŢIE, TE IUBIM…ŞI AŞTEPTĂM SĂ TREACĂ FURTUNA CU POTLOGARI!


Categoria: Relații cu Publicul » Editorial       Data: 22-12-2011, 14:11
DEMOCRAŢIE, TE IUBIM…ŞI AŞTEPTĂM SĂ TREACĂ FURTUNA CU POTLOGARI!


M-am plictisit de politicieni! Nu le mai gust nici umorul involuntar de autobază, nici balivernele false de gagiu popular, nici levantinismele mărunte, nici abureala asta de tătucă eroic, care-şi apără poporaşul neajutorat de nedreptăţile istoriei, de hoţi, de tătari, de criza economică, de turci, fanarioţi sau holeră. Însă cel mai tare au ajuns să mă irite „argumentele“ lor.
Nişte sofisme jenante, preluate apoi şi înmulţite ca un ecou de toată hoarda lor de emuli intelectuali, de la vlădică la opincă. Un cor vesel de orgasme mimate patetic, sub bagheta erectă a aceluiaşi dirijor. Cel mai drăguţ e “miau-miaul” cu modificarea Constituţiei. Pare că se are un fix cu Constituţia asta, deşi, paradoxal, pînă acum le-a adus, săraca, o mulţime de satisfacţii.
Presupunînd că ai absolvit măcar liceul de tinichigii, la secţia ospătari, loc unde ţi s-a predat cu forţa un curs scurt de democraţie, şi tot îţi crapă obrazul de ruşine auzind şi văzînd multe din cele care se fac azi în Republica Moldova.
Pe bune, singura chestie raţională pe care o mai poate face azi concetăţeanul meu - adecvat, bun, cumsecade, paşnic şi democrat e să aştepte să treacă ceea ce ne umple astăzi ecranele televizoarelor, paginile de ziare, portalurile de ştiri, birourile de şefi, sălile de şedinţă, orice, unde se poate strecura această molimă. Aşa cum aştepţi să treacă o furtună cu grindină care-ţi loveşte livada! În fond, ce-ai putea face? Să polemizezi cu forţele dezlăn¬ţuite ale naturii umane?

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar