Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

VREAU BROM PENTRU UN INTERES DE-AL MEU, DE CONSUMATOR!


Categoria: Relații cu Publicul » Editorial       Data: 14-12-2011, 12:30


VREAU BROM PENTRU UN INTERES DE-AL MEU, DE CONSUMATOR!
“Scăderea puternică a inflaţiei a dus la creşterea interesului populaţiei pentru consum, pentru servicii şi produse." – a declarat nu demult un tip important, a cărui funcţie nu poate fi precizată cu exactitate, ori prim ministru, ori preşedinte, ori ministru, depinde.
Propoziţia de mai sus e un lucru minunat şi miraculos. Ar trebui scrisă cu litere de aur în catastiful guvernării. De n-ar ţine de magie, ar trebui brevetată la AGEPI. Ar trebui să răsară un geniu al argumentului bancar, un rege al epistemologiei financiare să ne explice cum mama dracului a crescut interesul populaţiei pentru consum, pe ce bani? Sau e vorba de vechiul sport autohton, aruncatul cu privirea, cu nasul lipit de vitrină, cu limba scoasă de-un cot, de partea cealaltă a consumului? Din punctul ăsta de vedere, declar că interesul meu pentru Lamborghini, masaj erotic cu final fericit, lingouri de aur şi croaziere pe Mediterană a crescut enorm şi monstruos. De-abia îl mai ţin, cu ambele mîini încleştate.
Mult iubite şi stimate economist şef, înălţimea voastră, magistre, băi, faţă, fără venituri suplimentare nu există creşteri ale consumului, poate să se dea interesul cetăţeanului peste cap de trei ori. C-o fi mare, c-o fi mică, existenţa oricărei inflaţii (desigur, cea mai mică, dar veselă din sud-estul Europei) e garanţia că populaţiei îi va merge, şi în 2012, mai rău, fără blestematele, nedoritele, ruinătoarele creşteri salariale.
Da, dar interesul creşte. Ce ne facem? Daţi-i niţică bromură, să nu-şi dea chiloţii jos la intrarea în ridicol.

Contacteaza autorul
grubii.lilia@mail.ru

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar