Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Scufiţa Neagră sau Poveşti de adormit bătrînii


Categoria: Relații cu Publicul » Editorial       Data: 25-09-2011, 12:00


Scufiţa Neagră sau Poveşti de adormit bătrînii


Că tot sunt la penibilă modă poveştile în politică, la adormit adulţii, ele devin mai realiste şi mai sincere decât „au trăit fericiţi până la adânci bătrîneţe“.
Apropo chiar de adîncile bătrâneţe, ele au perspectiva de a depăşi Groapa Marianelor, ca nivel de trai.
Tăierile, amânările indexărilor şi promisiunile sadice de tipul „indexări la pensii de 9 la sută, dar din 2012“ (împreună cu opţiunea deloc veselă pe care o lasă deschisă formularea şi faptul că respectivele 9 la sută încă sunt cu ţăpoiul pe apă, ţinând cont de faptul că Dumnezeu ştie cînd va fi aprobat Bugetul) – toate astea ajută flotabilitatea pe linie cam la fel de bine ca nişte saci cu pietre legaţi de gît. Deloc de mirare, deci, că şi aici se actualizează o poveste.
Ea e cam aşa şi promite coşmaruri: Scufiţa Roşie nu mai are timp să zburde prin pădure cu coşul plin de bunătăţi pentru bunica. E ocupată să zburde prin cluburi şi să înveţe pentru BAC – a treia încercare, of! Flămândă şi terorizată de urletele lupului, rămas şi el fără haleală şi braconat de tremură blana pe el, bunica îşi caută, aşadar, coşul ăl’ bun de răchită, în care duce pomeni la biserică.
Stă în cumpănă: basmaua verde, basmaua albastră, basmaua azurie, basmaua roşie sau mai bine basmaua neagră? Parcă aia neagră se asortează mai mult cu portmoneul.Cu situaţia dinăuntru.
Numărându-şi banii (leu, pauză, lipsă, gaură), bunica îşi aminteşte c-a auzit de ceva numit „program social“, care ar fi salvarea pensionarilor aidoma vînătorilor din poveste. Numai că acesta este condiţionat de o mulţime de factori, care nici pe departe nu depind de bunică. Doar că pînă vine salvarea, bunica ar putea să nu ajungă, pilula de consolare fiind cei 200 de lei, daţi cu bunăvoinţă de vînătorii, care caută soluţia.
Contactează autorul
grubii.lilia@mail.ru

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar