Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Notiţe de octombrie


Categoria: Relații cu Publicul » Editorial       Data: 15-10-2011, 12:00

Notiţe de octombrie
E mijlocul lui octombrie. Dacă am fi furnici, am aduna provizii pentru iarnă. Fiind greieri, cântăm ca proştii la scripcă. Dar e ok, pentru că asta facem în fiecare an, şi până acum n-am murit nici de foame, nici de frig. Ce fraiere-s furnicile!
Mare meserie şi asta de traficant şi ciorditor! Dacă n-ai talent şi calităţi, mai bine nu te apuci, te iei de muncă cinstită şi mare avere nu faci, dar stai la aer curat, dormi noaptea liniştit şi nu te caută baubau să dai cu subsemnatu’ despre una ş-alta la cele mai năstruşnice ore. Şi mai ales vezi de anturaj, nu te înhăita cu toate muhaielele, care-şi umplu nădragii când e vorba de 3, 4 anişori la mititica şi sunt în stare să-şi amintească toate alea, doar aşa, să facă rău la oamenii cinstiţi.

Moartea lui Steve Jobs, directorul-dictator al celei mai valoroase companii din lume, Apple, a lăsat un gol în sufletele, inimile şi, bineînţeles, minţile oamenilor. Media din întreaga lume au pus steagul în bernă, chemând diverşi experţi (în ce, în moarte?!?) să povestească cât de important a fost Steve Jobs pentru omenire.
Majoritatea comparaţiilor îl puneau pe american în tovărăşia lui John Lennon, JFK şi Thomas Alva Edison; „fără Jobs“, ni s-a zis fără umbra unei şovăieli, „lumea ar fi mai puţin bună astăzi“. Iar în orele de după moartea lui, Facebook s-a transformat într-o carte de condoleanţe, venite din partea unor oameni pe care îi lega de Jobs un singur lucru: faptul că i-au băgat bani în buzunar. Ar fi ca şi cum în momentul decesului directorului de la Gazprom, toţi cei care se încălzesc iarna cu gaz rusesc cumpărat la suprapreţ ar începe să verse un şuvoi de lacrimi de crocodil şi de postări cu „RIP“ – şi eventual să aprindă o lumânare de la aragaz, pe care s-o ducă în faţa sediului Gazprom din Chişinău, numit elegant Moldova gaz.
Dar să revenim la Jobs: aparent, înainte de sosirea lui printre muritori, nu existau nici telefon, nici computer, nici laptop, nici player de mp3-uri. El le-a inventat pe toate, cu mâna şi creierul lui, aducând omenirii pacea, salvarea, hrana şi liniştea sufletească şi spirituală.
Ceea ce, între noi fie vorba, este puţin exagerat.
De acord, produsele Apple sunt mai frumoase, mai inovative şi mai uşor de folosit decât cele ale concurenţei. Cu mult, chiar. Însă de aici până la a spune că iPod-ul a revoluţionat felul în care ascultăm muzică mi se pare un pas nu numai cam mare, dar şi cam nesimţit. Bănuiesc că nu sunt singurul care îşi aminteşte să fi ascultat mp3-uri pe un player înainte să apară iPod, să fi vorbit la un telefon mobil înainte să fie lansat pe piaţă iPhone sau să fi avut un laptop care să nu fie un Mac.
Dacă Jobs a revoluţionat ceva, atunci nu este vorba despre stilul de viaţă al celor câteva milioane de oameni care îşi permit produsele Apple, dintr-o populaţie planetară de 7 miliarde, ci despre dispoziţia noastră de a arunca sume enorme de bani pe nişte jucării frumoase: în loc să facă produsele high-end mai accesibile, Jobs ne-a făcut pe noi mai fraieri. Dar e şi asta o realizare, la urma urmei.
Contacză autorul
grubii.lilia@mail.ru

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar