Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

ÎN CE CREDINŢĂ SE VOR UNI PEŞTE CU CALICUL


Categoria: Relații cu Publicul » Editorial       Data: 18-11-2011, 11:30
ÎN CE CREDINŢĂ SE VOR UNI PEŞTE CU CALICUL
Deşi moldovenii dau mai curînd impresia unui popor bisericos decît credincios (altfel cum s-ar explica unele dintre caracteristicile sale, de exemplu, şpaga, furtul şi minciuna?), un sondaj proaspăt, realizat de Fundaţia Soros, ne aduce la cunoştinţă că 94% dintre concetăţenii noştri cred că există un Dumnezeu (deşi părerile diferă în ceea ce priveşte forma acestuia).
Pasiunea moldovenilor pentru forţele supranaturale, de natură divină sau nu, se oglindeşte în faptul că 60% cred în deochi, 47% în clarvăzători/ghicitoare/tămăduitori, 25% în astrologie şi 23% în extratereştri – iar 87% cred în existenţa Raiului.
Deşi cifrele sunt neaşteptat de mari, ele nu sunt şi neaşteptat de inexplicabile – ba dimpotrivă. Este mai mult decît normal ca moldovenii să creadă în lucruri care nu se văd – pentru că în ce „ceva” vizibil se mai poate avea încredere în Republica Moldova zilelor noastre? Statul care construieşte autostrăzi imaginare pe bani cît se poate de reali, care intră mereu în aceleaşi buzunare? În niciun caz.
Politicienii care nici măcar nu-şi mai dau osteneala să vopsească cioara cînd încep să umble cu ea înainte de alegeri? Nooo. Poliţia care îi arestează numai pe cei care nu îşi permit să nu fie arestaţi? Puţin probabil. Liga lui Mitică, guvernul lui Todică, opoziţia lui Pontonescu, procuratura lui Peşte? Toate sunt profund discreditate. Şi deci credem şi noi în ce mai rămîne, că doar-doar şi poate-poate vom avea în Rai salariile şi pensiile pe care nu le-am avut pe pămînt, şi pe care le vom bea, acolo sus, cot la cot cu un extraterestru cu care ne vom înţelege de minune pentru că este născut în Scorpion, cu ascendent în Leu.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar