Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Şoferi, o boală cumplită face ravagii pe şosele!


Categoria: Relații cu Publicul » Editorial       Data: 14-11-2011, 04:10

Şoferi, o boală cumplită face ravagii pe şosele!


Ştirile au ajuns să nu fie ştiri destul dacă n-au subiecte gen „spulberaţi pe şosea”, „X morţi în urma unui accident rutier”, şoc pe traseul Y” etc, etc. Motive se invocă o mulţime, care mai de care mai năstruşnice şi neverosimile, care de fapt sunt de importanţă zero pentru cei care şi-au găsit obştescul sfîrşit în trafic. Asta mă face să cred că o nouă molimă ameninţă să dea năvală peste omenire, după gripa aviară, cea porcină şi boala vacii nebune. O molimă care-i afectează, culmea, numai pe şoferi. Indiferent că e vorba de bizoni sau de cetăţeni cumsecade, boala asta poate lovi oricînd, aşa că luaţi-vă măsuri de precauţie şi aveţi grijă ce şi pe unde mîncaţi.

Altfel, riscaţi să păţiţi ca şoferul tirului care a făcut ravagii în Ungaria şi care, aflăm abia acum, era bolnav copt cînd a plecat la drum.

Sfidînd recomandările medicilor, omul, în loc să stea acasă, liniştit, să-şi trateze diareea şi, eventual, vorba bancului, să facă şi-o baie, a decis să se îndoape cu medicamente şi să plece în cursă. Dar vezi fatalitatea cînd e să lovească ea? Pe bietul şofer l-a cuprins somnul, de la hapuri, şi praf i-a făcut pe bieţii muncitori.

Ei, să vedeţi acum cîţi berbeci care bagă copita în acceleraţie o să spună că, de fapt, pe ei îi tăia rău o anumită nevoie fiziologică stringentă şi d-aia nici nu şi-au dat seama că, de fapt, vîjîiau pe contrasens şi omorau oameni nevinovaţi. Şi, la o adică, puneţi-vă în locul lor: cînd vin crampele alea în rafale, îţi mai arde să respecţi linia continuă şi semaforul?

Avocaţii nici nu vor mai trebui acum să găsească motive, ba că n-a ţinut frâna, ba c-a sughiţat şoferul, ba că s-a întors să-i facă ochi dulci unei tipe! Nu, tot ce au ei de făcut e să vină cu o ţidulă medicală, din care să rezulte că bietul ucigaş din culpă făcea, da, doamnelor şi domnilor martori, da, onorată instanţă, făcea pe el! Iar dacă acuzatul mai e şi vreo huidumă pîntecoasă, e suficient ca judecătorii să-şi imagineze doar ce-ar fi însemnat să dea pîntecăraia peste el şi condamnarea cu suspendare e ca şi dată!

În concluzie, stimaţi conducători auto, sfatul nostru colegial ar fi ca, data viitoare cînd vă urcaţi la volan nu doar să nu beţi, ci, mai ales, să nu vă mai atingeţi nici de mîncare, cu cel puţin două zile înainte! Nu de alta, dar, în domeniul accidentelor rutiere, precum vedeţi, lucrurile stau invers: mîncarea e temelie, băutura-i fudulie!

Contacteaza autorul

grubii.lilia@mail.ru

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar