Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Editorial de Lilia Grubîi: “Huţuţui în jurul scrinciobului de la Căuşeni”


Categoria: Noutăți       Data: 15-09-2009, 13:56
Cu ghinion este terenul pentru copii plasat in vara curenta in centrul orasului Causeni, in spatiul verde din preajma havuzului si complexului memorial din Piata Prier. Instalat de ziua Hramului Bisericii Sf. Apostoli Petru si Pavel din orasul Causeni consemnat pe data de 12 iulie, terenul a ajuns in gura lumii deja de mai multe ori. La scurt timp scrincioburile fusesera deteriorate, iar dupa ce s-a deplasat la fata locului primarul de Causeni Anatolie Zaremba a dispus reparatia lor si extinderea spatiului cu instalarea suplimentara a aparatelor necesare pentru joaca copiilor. Intr-o luna istoria se repeta, spre bucuria cetatenilor care au facut un hobby din cautarea paduchilor in barba Primariei Causeni si care nu au zabovit cu intocmirea plingerilor pe la instante, unde au asternut cu lux de amanunte eventuale povesti cu drobul de sare de pe horn si prunci schiloditi.

Examinind problema la rece, desigur ca pot fi intelese mamele care isi fac griji pentru securitatea copiilor sai la vazul zalelor rupte de pe scrinciob, or, dupa cum afirma si specialistul Primariei Causeni Victor Lebedev unele momente reliefate in petitii merita si vor fi examinate, cu neaparata interventie, insa cite ceva este evident ca depaseste competentele Primariei. Bunaoara, este clar ca scrincioburile s-au uzat pentru ca au avut de „dat huta” nu bebelusi de virsta nevinovatiei ci bebeli in plina floare pubertara- si asta sub acoperamintul noptii cu berea si gagica alaturi, nu cu mama de mina.

Unde sint organele de mentinere a ordinii in aceasta vreme nu mai are rostul de intrebat pentru ca e de regnul intrebarilor retorice… Pina la urma se va proceda dupa schema veche- Primaria va face reparatiile necesare, iar peste ceva vreme ne fixam intrevedere pe aceasta pagina WEB in context similar celui care il cititi acum. Ar mai fi o varianta de solutie: de fixat tablite cu indicarea limitelor de virsta la exploatarea caluseilor insa slaba nadejde ca ele vor fi citite.
L.G.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar