Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Causenenii au sarbatorit cea de-a 65-a aniversare de la eliberarea orasului de sub ocupatia fascista


Categoria: Noutăți       Data: 23-08-2009, 12:30
In dimineata zilei de 22 august in Piata Prier din orasul Causeni, unde este ampalasat complexul comemorativ in memoria ostasilor cazuti in cel de-al doilea razboi mondial, era atmosfera de sarbatoare. Mai multi causeneni si oaspeti, conducerea orasului, si desigur cei care au constituit „capul mesei” evenimentului- veteranii-participanti la operatiunea Iasi-Chisinau, sositi din Ucraina si Belarus, s-au adunat pentru a consemna cea de-a 65-a aniversare de la eliberarea orasului Causeni de sub ocupatia fascista.

Mitingul a fost deschis de primarul or. Causeni Anatolie Zaremba, care a mentionat meritul veteranilor intr-un razboi ce va ramine in istorie drept una dintre cele mai odioase conflagratii, care a pus capat dictaturii naziste de genocid.

Lev Antielovici, Taras Goncear, sositi din Minsc si respectiv din orasul ucrainean Nicolaev, au fost parte nemijlocita la luptele purtate pe teritoriul causenean, si luind cuvint in cadrul mitingului cu greu si-au retinut emotiile, subliniind ca ii incearca sentimente de profunda mindrie cind vad orasul de astazi, constientizind ca nu si-au riscat vietile degeaba.

Oaspetii impreuna cu veteranii stabiliti la Causeni au fost antrenati intr-un amplu program prilejuit de sarbatorirea aniversarii a 65-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupatia fascista. Sejurul a inclus vizitarea locurilor unde s-au dat cele mai grele lupte- Plop-Stiubei, platoul Chitcani, Copanca, precum si manifestatia de anvergura, organizata pe 24 august la Capul de pod Serpeni. Toate acestea au fost realizabile gratie Primariei orasului Causeni, Asociatiei de veterani si pensionari, implicit conducerii -Veaceslav Nigai si Pavel Razumas, precum si activismului dlui Iurie Arhipov, figura marcanta in miscarea veteranilor din localitate.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar