Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

POMUL DE CACIUN


Categoria: Noutăți       Data: 15-12-2013, 19:07

   Legende despre Bradul ( sau Pomul ) de Crăciun sunt multe. În acest articol nu ma voi refri la ele pentru că, din dată dacă deschideti această pagină inseamnă că veti accesa si altă informatie din Google. Mă voi referi la solicitările căusenenilor referitor la Bradul de Crăciun. Dacă ati urmarit știrile, apoi posibil că ați observat ca părerile la  majoritatea sunt că doresc un Brad mare și frumos. Precum că se merita de taiat si de adus și de împodobit un brad mare in centrul orasului Caușeni. Insă, cum rămâne cu problema mediului, cu  ecologia, ori cu legendele care spun că, Fecioara Maria, a multumit Bradutul zicand... Sa cresti mare. Cit vei trai, Bradutule, sa nu vestejesti niciodata! Sa fii mereu verde si iubit de toti copiii.

Dragii mei, cum poate fi verde mereu un Brad care este taiat din radacini? Care peste 10-12 zile este aruncat la gunoi, ori dat pe foc, in cel mai bun caz.  Se merită oare să distrugem? De ce sa nu impodobim brazii din oras, din preajma caselor noastre care au radacini adinci si ne vor fi devotați in veci?

 Bucurați-vă de Nașterea Domnului, pastrând viata Brazilor, care nu sunt prea multi în acesta lume. Iar dacă pentru sărbători  veti cumpăra un braduț crescut in pepinieră nu uitați să sadiți alții in loc.

Primăria orașului Căușeni, in acest an, pentru sarbătorile de Crăciun si Anul Nou a impodobit un frumos Brad  care legănă toate anotimpurile de multă vreme, care ne admiră când trecem pe lângă el, care ne salută în fiecare dimineață și ne dorește noapte bună. Braduț sădit  cu aportul fostului  ex-primar de Căușeni, dl Visarion Bilic, fiind ajutat de seful Ocolului Silvic ,pe atunci, dl Ion Zmeu. În trezent acest Brad  crește  in preajma Casei de Cultură,  bul Mateevici. Un  Braduț tînăr, de 8-9 metri înăltime, care va crește și mai mare si ne va alina multa vreme.  Apropo, el se află doar la 10 metri de groapa unde se monta in alți ani Bradul de revelion, cumparat, taiat si trecindu-l pe urma in lista celor din trecut.

Bucurați-Vă de sărbători, bucurați-Vă de viată și lăsați Brăduții in viață. Ei la sigur vă vor mulțumi cu Frumusețe,  Sănătate si Lumină. 

Dumnea-Voastra ce credeti?

POMUL DE CACIUN

POMUL DE CACIUN

POMUL DE CACIUN

POMUL DE CACIUN
L.J.Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar