Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Consultarea populației și Audierile publice


Categoria: Noutăți       Data: 9-12-2013, 16:46

        În prezent, când țara nostră face pași concreți pentru aderare la Uniunea Europeană, eforturile continue pe calea reformelor a comunităților sunt necesare pentru a confirma și a demonstra sprijinirea, la nivel local, a procesului de integrare europeană.

Participarea cetățenilor constitue o caracteristică cheie a unei  guvernări democratice. Democrația reprezentativă este importantă și necesită să fie dublată de șanse suplimentare pentru ca cetățenii să participe, mai ales când este vorba despre grupurile defavorizate. Este necesar să existe mecanisme prin care particiaparea să influențeze efectiv  luarea deciziilor de către autoritățile publice. Implicarea activă a populației în procesul decizional consolidează comunitatea, contribue la asigurarea transparenței și comunicării cu sociatatea civilă, dezvoltă etica publică, asigură participarea cetățenescă, provoacă interesul de colaborare și cooperare.

Bunele practici ale autorităților locale din Republica  Moldova au în esență o idee simplă și clară:să învățăm unii de la alții, să învățăm de la cei care au reușit, însă să nu uităm că succesul performanțelor și  realizăriilor direct depind de participarea cetățenească, de parteneriatele locale care direct sau indirect duc spre o dezvoltare socio-economică locală, la un managment perfomant al serviciului public.

În acest context, mă voi referi la AUDIEREA PUBLICĂ  din data de 06 decembrie 2013, eveniment  care a avut loc în incinta  primăriei  orașului Căușeni , la care au participat aproximativ 90-100 cetățeni care au pus în dicuții publice cotele impozitelor și taxelor locale pentru bugetul anului 2014. Reprezentanții primăriei- autoritatea executivă specialiștii în frunte cu dl primar-Grigore Repeșciuc cît și consilierii orașului Serghei Eremei,  Stîncă Dumitru, Verejan Anatolie, Repeșciuc Aurelia, Ciobanu Nicolae au făcut posibil să explice cetățenilor prezenți în sală politica bazei impozabile și/sau obiectul impunerii. Discuțiile au fost constructive, oferind posibilitatea de a se expune toți doritorii.

Primăria orașului Căușeni va analiza toate propunerile și sugestiile cetățenilor și va interveni către ședințele de specialitate, către consiliul local  cu propuneri concrete. 

  Dumneavoastră, stimați concetățeni, Vă îndemnăm să participați  la ședințele comisiilor de specialitate  ale consiliului local,  la ședințele consiliului local pentru că sunt ședințe publice. DECIZIA de participare Và apartine.

 

Consultarea populației și Audierile publice


Consultarea populației și Audierile publice

 

Consultarea populației și Audierile publice
Consultarea populației și Audierile publice
Consultarea populației și Audierile publice
Consultarea populației și Audierile publice

 

L.J.


Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar