Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Proiect de decizie Cu privire la stabilirea și punerea în aplicare a impozitelor și taxelor locale


Categoria: Noutăți       Data: 4-12-2013, 15:38

 Deseori cetățenii  ÎNTREBAREĂ - Ce prevede principiul consultării cetățenilor în probleme locale de interes deosebit? 

RĂSPUNS -  în art.8. ,, Consultarea populației,, din legea 436/2006 este stipulat că în problemele de importanță deosebită pentru unitatea administrativ-teritorială, populația poate fi consultată prin referendum local, organizat în condițiile codului electoral, capitolul 14.

În problemele de interes local care preocupă o parte din populația unității administrativ-teritoriale pot fi organizate, cu această parte, diverse forme de consultări, audieri publice și convorbiri, în condițiile legii.

Proiectele de decizii ale consiliului local se consultă public, în conformitate cu legea, cu respectarea procedurilor stabilite de către fiecare autoritate reperezentativă și deliberativă a populației unității administrativ-teritoriale de nivel întâi sau al doilea, după caz.

Forme și metode de implicare a cetățenilor în procesul decizional sunt descrise în legea privind transparența în procesul decizional nr. 239 din 13.11.2008 și regulamentul cu privire la procedurile de asigurare a transparenței în procesul de elaborare și adoptare a deciziilor, adoptat prin HG nr.96 din 16 februarie 2010

ÎN ACEST CONTEXT, Primăria orașului Căușeni pune spre discuții publice proiectul de decizie CU PRIVIRE LA STABILIREA ȘI PUNEREA ÎN APLICARE A IMPOZITELOR ȘI TAXELOR LOCALE PE TERITORIUL OR. CĂUȘENI

proiect-de-decizii-taxe-si-impozite-buget-2014.pdf [241,1 Kb] (cкачиваний: 48)

 

L.J.


Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar