Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Politica pasilor marunti de rezolvare a problemelor in gradinitele din Causeni


Categoria: Noutăți       Data: 18-11-2013, 22:06

 ...- Practicati politica pasilor marunti in atragerea investitiilor pentru rezolvarea problemelor existente in deosebi la compartimentul de eficienta energetica, atunci cind nu dispuneti de surse financiare. Asa ori astfel recomandau primariilor expertii internationali din Polonia, Bulgaria, Romania la instruirile primarilor in cadrul Proiectului de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova (LGSP).

In acest an, dupa reusita implementarii proiectului cu Counterpart Inc., si LDS de scimbare a 7 ferestre si 7 usi din exterior la gradinita nr. 6 din or. Causeni au mai fost organizate 2 achizitii publice  de schimbare a ferestrelor in gr.6 si 3 de catre primaria orasului si 1 acizitie publica pentru gradinita nr. 4 de catre consiliul raional Causeni, tot pentru schimbarea ferestrelor. La moment se efectuiaza lucrari de instalare a ferestrelor si din cele expuse de catre educatori din cele 3 institutii prescolare,  in grupe unde au fost deja schimbate ferestrele  radical se simte diferenta de temperatura, adica este cu mult mai cald si luminos in incaperi, in  care pina nu demult... popular vorbind ...Teceau prin ferestre cioroii cu nuca in clant dar vintul si frigul fluera ca la ei acasa...

Din punct de vedere de bani vor fi cheltuiti sursele financiare planificate in Bugetul de Stat - 50 mii lei, mijloace financiare alocate prin decizii ale Consiliului Raional Causeni-  200 mii lei si din bugetul  Primariei orasului Causeni - estimativ, 110 mii lei. 

In aceste institutii timp de 30-40 de ani nu s-a efectuat reparatii capitale la acest compartiment. Desi ca actiunile  sunt cu  pasi marunti, insa incurajaza si sunt binevenite. Tot in acest an  prin intermediul unui Proiect se elaboreaza gratuit Rapoarte de Audit Energetic la toate gradinitele din oras. Speram, ca avind aceste documente vom avea posibilitatea de a indeplini cerintele finantatorilor si de a artage investitii mai serioase in eficienta energetica integrata a cladirilor si de a face ca institutiile prescolare sa fie mai atractive atit financiar cit si estetic cu un mod de viata mai sanatos.

Trecutul l-am trait. Prezentul l-am descris asa cum este.Ce va fi in viitor?  Sa ajungem si vom vedea.

Avind la indemina o carte am citit citeva rinduri din CONVETIA INTERNATIONALA CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUI , adoptata la 20 noiembrie 1989, la New York, in care in PREAMBUL se  scrie, citez...Recunoscind ca in toate tarile lumii sint copii care traiesc in conditii deosebit de dificile si ca este necesar sa se acorde acestor copii o atentie deosebita, ( citat incheiat)

Lume, chiar ma intreb,

- Copii Statului Republica Moldova merita o atentie deosebita?

 Trebuie sa investim in viitorul nostru, in copii. In caz contrar, sa nu ne  schimbe ei  vorba din popor. Adica nu Cioroiul cu nuca-n gura ci Vulturul.

L.J.

 

 

Politica pasilor marunti de rezolvare a problemelor in gradinitele din Causeni

 

Politica pasilor marunti de rezolvare a problemelor in gradinitele din Causeni

 

Politica pasilor marunti de rezolvare a problemelor in gradinitele din Causeni

 

Politica pasilor marunti de rezolvare a problemelor in gradinitele din Causeni

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar