Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Asistență tehnică din partea LGSP la elaborarea bugetului pentru 2014


Categoria: Noutăți       Data: 15-11-2013, 15:19

Primarul orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc cît și specialiștii primăriei, azi- 15 noiembrie 2013,  în cadrul Proiectului  Susținerea Autorităților Locale din Moldova (LGSP) au fost consultați referitor la elaborarea proiectului de buget a orașului pentru anul 2014.

Experți bine informați la capitolul Bugete locale, contabili cu experiențe și practici de succes au analizat propunerea/sau cifrele de control înaintate de către specialiștii Consiliului Raional Căușeni cît și doleanțele administrației publice locale- primăria, cu referire l Bugetului orașului pentru anul care vine.

Din cele expuse de către specialiști urmează,  ca edilul orașului Căușeni să intervină către specialiști Direcției finanțe  a Consiliului raional Căușeni pentru a garanta bugetul cu venit sigur ori cu alte cuvinte a garanta siguranța lichidității.

 Pe parcursul prezentării conceptului privind Bugetul orașului pentru 2014, reprezentanții administrației publice locale a orașului Căușeni au avut posibilitatea de a discuta și formula principalele provocări cu care se confruntă orașul, precum și acțiunile ce trebuie implementate pentru o gestionare eficientă a banilor publici.

Aș vrea să menționaez că îmbunătățirea managmentului instituțiilor publice și în deosebi instituțiile preșcolare din oraș constitue una din priorități și are un impact pozitiv direct asupra diminuării cheltuielilor. 

Făcînd cunoștință cu bugetele altor localități din Moldova,  care  la fel  sunt partenere la Proiect, participanții la întrunire încăodată s-au convins cît de mult diferă bugetele locale și cît de diferențiat sunt alocate sursele finaciare de nivelul II și din Buget de Stat către bugetele de nivelul I.

              ... Vrei nu vrei îți pui întrebarea.

                -   De ce se întîmplă așa ceva în Republica Moldova?

 Doar cetățenii acestui Stat au drepturi egale. 


Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar