Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

La data de 10 octombrie 2013, Consiliul Orașenesc Caușeni s-a întrunit în ședintă de lucru.


Categoria: Noutăți       Data: 14-10-2013, 18:54

 De acesată dată ședința a fost prezidata de  consilierul  Tatiana Dragulea, în așa fel fiind respectat si principiul de egalitate a genurilor.

Pină a fi deschisă ședinta, consilierul Elizaveta Iordan a ridicat intrebarea - Cînd vor fi conectate grădinițele de copii din or.Caușeni la încălzire?... fapt ce a provocat discuții și schimb de replici.

Drept răspuns, Primarul orașului Caușeni - Grigore Repeșciuc s-a referit la % inalt de  indeplinire a  incasarilor la buget din partea primariei  pentru perioada dată si neindeplinirea % de transfer din partea  Statului  pentru intretinerea institutiilot prescolare.

De acestă dată in fața consilierilor a dat un raport spontan si vice primarul orașului- Mihail Mereuța, care in contextul problemelor sociale a ajuns cu discurul și la  ÎM Apa Canal- Causeni, solicitind revizuirea problemei contorizarilor.

Pină la urmă ședinta a fost deschisă. A fost onorat Drapelul de Stat si aprobată ordinea de zi.  Faptul ca au fost excluse   7 proiecte de decizii  din ordinea de zi propusă de către primar, în bază de dispoziție, în ședință, cu marea majoritate de voturi consilierii au  motivat excluderea  cu solicitarea de fi completate proiectele cu documete conform legislatiei. ... Inclusiv a fost exclus din ordinea de zi și proiectul deciziei cu privire la  aprobarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a orașului Caușeni 2013-2020, strategie actualizată in cadrul Proiectului LGSP și care contine multiple pagini, insă,  dat fiind unii din consilieri  fiind in imposibilitate de a accesa internetul au solicitat multiplicarea si distribuirea ei.   Cred, ca pină la următoarea ședinta, expertii-autorii a strategiei vor mai purcede la redactare și minimizare a volumului  ei.

Uite așa... Cu pași marunți, insa indesați,,, consilierii au mai desfăsutat o ședinta de lucru, rezolvâd problemele cetațenilor.

                                           Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

 

 

 

La data de 10 octombrie 2013, Consiliul Orașenesc Caușeni s-a întrunit în ședintă de lucru.

 

La data de 10 octombrie 2013, Consiliul Orașenesc Caușeni s-a întrunit în ședintă de lucru.

 

Este  clar,  ca noi vom solicita deciziile aprobate  în  ședința din 10.10.2013, semnate si contrasemnate de p  reședintele ședinței si secretarul consiliului orașenesc și la sigur ca veți avea posibilitatea sa le găsiți si pe pagina noastră, ca rezultat,  de a vă oferi acces la informația administrației publice locale, însă, stimați concetățeni! Dumneavoastră aveți dreptul si de a participa  la ședințele publice ale consiliului local. De ce nu... a si influența la procesul DECIZIONAL, doar tindem spre o democrație adevărată.

      Decizia Vă apartine.


Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar