Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

La Căușeni s-a constituit Clubul ,, NU RISIPI ,,


Categoria: Noutăți       Data: 3-09-2013, 15:49

          Cooperare pentru îmbunătățirea sectorului de afaceri, schimb de cunoștințe și experiență de la experți și colegi  vă vor oferi întrunirile Clubului NU RISIPI, creat cu aportul Primăriei orașului Căușeni în cadrul Programului Național de Producere mai Pură din Moldova ( NCPP Moldova) având la bază conceptul RECP - Eficientizarea Resurselor și Producere mai Pură.

       La întrunirea din 02 septembrie  2013, la care s-a pus temelia Cubului NU RISIPI, au participat reprezentanți  a 32 de întreprinderi,  instituții,  asociații din orașul Căușeni și împrejurimile ecesteea, cum ar fi: Cooperativa de Consum Tighina, ÎMSP Spitalul Raional Căușeni, ÎCS  Suvorov-Vin, SRl Agro-Partener,  Elevator Kelley Grains,  LuxWindoor, Talmazan-Lux, ÎI Mihail Pătrunjel, Sergiu Pătrunjel, ONG Spectru, Școala Profesională ,  SRL Canocsanic, Orhei-Vit, Frizeria Marița, SRL Grape-Alliance, șefi pe gospodărie din instituții preșcolare și școlare din orașul Căușeni, ÎI Jubea Andrei, ÎM  Ermoclia Service...

         Drept dovadă a reușitei împementări programului și beneficiilor a fost  prezentarea reprezentantului întreprinderii ,, ORHEI -VIT,,- filiala Căușeni. Acestă întreprindere , prin intermediul directorului  de filială, s-a implicat activ și ca rezultat a demonstat tuturor că compania a reuțit să reducă: consumul de gaze naturale cu 56275 m/3 anual; consumul de apă cu 3300 m/3 și respectiv cu 3300 m/3 volumul apelor uzate anual; emisiile  în aer cu 103,9 tone de CO/2;  totodată circa 7 tone de deșeuri solide au  fost reciclate, de asemenea s-a redus volumul materialelor auxiliare utilizate. În urma implementării opțiunilor RECP economiile anuale ale întreprinderii constitue circa 35 450 USD.

         Cluburile  ,, Nu Risipi,, vor oferi posibilitatea ca întreprinzătorii să-și reducă consumurile de apă/energie/materiale.

          Programul le va oferi membrilor clubului 7 module :Ce este conceptul RECP; Costurile non-produs; reducerea consumului de energie; Reducerea consumului de apă;Meteriale/ materie primă și deșeuri; Managmentul chimicatelor; Planul de acțiuni.

          Programul Național de Producere mai Pură ( NCPP) - Republica Moldova  susține sectorul industrial, servicii municipale și este 

parte integrată a Programului Global UNIDO-UNEP de Eficientizare a Resurselor și Producere mai Pură (RECP) finanțat de Guvernul Austriei.

 

         La Căușeni s-a constituit Clubul  ,, NU RISIPI ,,
        La Căușeni s-a constituit Clubul  ,, NU RISIPI ,,

La Căușeni s-a constituit Clubul  ,, NU RISIPI ,,
La Căușeni s-a constituit Clubul  ,, NU RISIPI ,,
       La Căușeni s-a constituit Clubul  ,, NU RISIPI ,,
       La Căușeni s-a constituit Clubul  ,, NU RISIPI ,,Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar