Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Copii savurează vacanța !


Categoria: Noutăți       Data: 29-07-2013, 10:34   

  Anotimpul vara este îndrăgit de copii pentru frumuseţe şi ciripit de păsări, dar mai ales că au parte de o vacanţă mare. Este perioada cînd odihna devine pentru majoritatea o necesitate şi fiecare călătoreşte în locurile cele mai deosebite…

   …   la mare cu părinţii, în vizită la bunici, la iaz, la pădure, la munte ,în excursii, călătorii şi nu în ultimul rînd la tabere de odihnă.

         Fiecare dintre noi doreşte ca odraslele nostre drăgălaşe să-şi petreacă timpul interesant.  Deaceia pentru a beneficia de o astfel de vacanţă, taberele de vară şi-au deschis larg uşile în aşteptarea micuţilor.

         În sezonul estival ,cînd majoritatea copiilor îşi doresc o vacanţă de neuitat, plină de emoţii, sentimente, trăiri, distracţii la maxim nu este cazul să se limiteze doar la spaţiile locative. Taberele de odihnă sunt ca nişte şcoli de vară , relaxante cu activităţi legere, pe puterile copiilor. Cu ajutorul lor ,elevii sunt preocupaţi în timpul vacanţei pentru dezvoltarea participativă şi spiritului creativ. Mai mult ca atît, atunci cînd copilul comunică cu un cerc mai divers de copii  evoluează factorul de socializare ,care este foarte important în formarea personalităţii copilului, abilităţilor lucrative şi emotive. Poziţia sa în societate este fermă, dezvoltîndu-se în relaţii de cooperare, de echipă şi coloboraţionism. Deci, nu ezitaţi să vă creşteţi copiii în ambianţa de societate spre binele lor în viitor.

          În acest context, copiii din oraşul Căuşeni au posibilitatea  să-şi petreacă zile la orice tabără din Republica Moldova , chiar  şi după  hotarele ei în dependenţă de oportunităţile  şi ofertele  fierbinţi estivale.

          Prin intermediul Primăriei Căuşeni copiii din familii numeroase, monoparentale, social-vulnerabile, la fel pentru copii orfani-tutelaţi, părinţi participanţi la conflictul armat din 1992 şi copii cu performanţe la studii sau olimpiade au ocazia să se odihnească în Tabăra ,, Ghiocel,, gratis sau cu 20 % din costul foii de odihnă,în dependenţă de situaţia familială.  În acest an costul pentru un sejur de 10 zile este de  1377  lei (costul unei foi de odihnă).

 

           În contextul creării condiţiilor de odihnă a copiilor,  Primăria oraşului  Căuşeni colaborează cu diverse  instituţii publice şi ONG-uri. Un exemplu relevant este  Asociaţiunea  Culturală  ASTRA Despărţămîntul ,,Valul lui Traian Tighina,, care cu aportul doamnei Lidia Jubea   şi profesoara Areta Moşu, vicepreşedinte al Asociaţiunii ,,ASTRA  Centrală din Sibiu şi preşedinte ,,Astra-Iaşi , tradiţional organizează programul Tabăra de Cultură şi Civilizaţie Româneacă ,,Acasă la Noi”, ajuns în acest an la a 17-cea ediţie.

      Anul acesta , în perioada 17-23 iulie,, programul ,,Acasă la Noi,, a găzduit  ansamblul de dans ,,ROMANIŢA’’, conducător  Larisa Laptev. În cadrul programului au avut ocazia să viziteze obiective turistice din oraşului Bucureşti, România. Copii au rămas impresionaţi de Palatul Cotroceni, Casa Republicii, la fel au mers la mormîntul lui Mihai Eminescu, au vizitat Oraşul Copiilor cît şi alte locuri interesante ale capitalei.

    La fel şi Fundaţia ,,Graţia’’din Căuşeni  în cadrul Centrului de Zi, în luna iunie a organizat şi desfăşurat tabăra de odihnă pentru 30 de copii. Activităţile taberei au inclus jocuri active,  activităţi de dezvoltare a abilităţilor de cunoaştere a calculatorului, concursuri muzicale, sportive. Ca rezultat, copii au rămas impresionaţi  fiind premiaţi cu cadouri. Toate acestea au avut loc graţie echipei coordonată de Dnul Ruslan Ciobanu, care a apelat şi a primit susţinere din partea Fundaţiei  ,,Orhei’’ din Olanda.

   Biblioteca  Publică  Locală Căuşeni prin întermediul Programului de modernizare  a bibliotecilor publice din Moldova-NOVOTECA  ( lansat mai mult de un an)  la iniţiativa  doamnei directoare  Liuba Osipov a iniţiat  un program  care include activităţi de relaxare pentru copii în vacanţa de vară.  Uşile cetrului sunt larg deschise pentru  copiii din Căuşeni.

    O altă formă de odihnă pentru copii este şi scăldatul în bazinul acvatic local, unde picii însoţiţi de părinţi se bucură din plin  de strălucirea soarelui în apele în care copii se bălăcesc.

Vara darnică de frumuseţea ei ne expune ocazii deosebite de a ne odihni pe cinste şi fiecare din noi mai mult sau mai puţin posibil profită de acest lucru minunat, unic şi deosebit.

 

 Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar