Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Comerciantii din Causeni protesteaza


Categoria: Noutăți       Data: 28-03-2012, 10:42
Comercianţii ambulanţi din cele trei pieţe ale oraşului Căuşeni au protestat, luni dimineaţă, în cadrul Primăriei locale . Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia administraţiei orăşeneşti, prin care li se impun să achite o taxă locală de 25 de lei anual pentru un metru pătrat de suprafaţă a comerţului, înafară de taxa zilnică de 6 lei, ceea ce constituie aşa cum spun administratrii cu 700 de lei mai mult lunar în bugetul local. Comercianţii s-au arătat nemulţumiţi de decizia votată de consilieri la 16 martie şi cer consilierilor anularea acestora în caz contrar vor dizolvarea Consiliului orăşenesc Căuşeni.
Mai bine de 300 de vînzători din pieţele oraşului Căuşeni s-au adunat luni dimineaţa la primărie pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de o decizie a consilierilor orăşeneşti din 16 martie prin care agenţilor economici sau deţinătorilor de patente li se impune o taxă anuală pentru suprafaţa totală a terenului şi a imobilelor amplasate pe teritoriul pieţei de 25 de lei pentru un metru pătrat, ceea ce constituie aşa cum spun comercianţii cu aproape o mie de lei mai mult faţă de anul trecut.Vânzătorii au încercat să convingă autorităţile că majorarea taxei locale nu este o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare a oraşului şi că nu au de unde achita această sumă..Oamenii ameninţă că în cayul în care nu se vor lua măsuri vor continua protestele deoarece nu au unde să-şi comercializeze marfa şi nu au alte locuri de muncă. Comercianţii au cerut să fie lăsate taxele vechi, în caz contrar cer dizolvarea consiliului orăşenesc..
Pe de altă parte aleşii poporului afirmă că au decis majorarea taxei de piaţă pentru că aşa prevede legea.
Agenţii economici afirmă încă că suportă cheltuieli lunare foarte mari.Deocamdată, spun oficialii decizia votată de consilieri la 16 martie nu are temei legal pentru că încă nu a fost semnată de secretatul consiliui orăşenesc şi de preşedintele şedinţei.Dacă decizia nu va fi anulată, comercianţii din pieţele oraşului ameninţă cu pichetarea sediului primăriei şi blocarea activităţii aleşilor locali.


Comerciantii din Causeni protesteaza


Sursa Studio-L
vezi detalii pe http://www.studio-l.md/index.php?option=com_jomtube&view=video&id=1480

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar