Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Locuitorii orasului Causeni pot anunța Primăria despre problemele din oraș


Categoria: Noutăți       Data: 30-09-2011, 12:00
Primăria orasului Causeni lansează un proiect. Prin intermediul acestei pagini web, cetățenii vor avea posibilitatea să raporteze problemele cu care se confruntă orasul Causeni.

Până acum, persoanele erau nevoite să vină la Primărie, să depună o plângere în scris, care era înregistrată, expediată subdiviziunilor responsabile și în termen de 30 de zile parvenea un răspuns oficial.
„Se formează un efect al tunelului, până cetățeanul nu primește răspuns, el nu cunoaște nimic. Plus pe hârtie, durează mult procesarea. Cu ajutorul siteului www. old.primaria.causeni.org, problemele pot fi mai ușor raportate, după care informația este expediată Primăriei, sunt distribuite persoanelor responsabile. Printre avantaje se numără economisirea timpului cetățenilor, cât și a celor care trebuie să proceseze aceste sesizări. De asemenea, este diminuat timpul de rezolvare a problemelor. Fiecare persoană poate să acceseze site-ul pentru a verifica rapoartele și să vadă care au fost soluționate și care nu”, sustine primarul de Causeni Grigore Repesciuc
Raportările vor fi structurate pe categorii: drumuri, canalizări, spații verzi, deșeuri, clădiri, vandalizări, iluminare, transport, altele. „O altă metodă este – cetățenii sună presa, presa se duce la fața locului, face reportaj, ne încarcă din cap până în picioare, după care problema se rezolvă și nu se mai dă reportaj că problema a fost soluționată. Acum mai avem un mecanism, iar cetățenii ne pot arăta online unde este problema, a spus dl Repesciuc. Edilul a mai spus că funcționarii care vor lăsa problemele de izbeliște vor fi sancționați.
Toate subiectele indicate se vor expedia pe adresa
grubii.lilia@mail.ru, responsabila de site www.primaria.causeni.org

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar