Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Statul va economisi circa 96 milioane de lei pe seama concediilor de boală


Categoria: Noutăți       Data: 30-09-2011, 12:00
În anul 2012, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, acoperite din bugetul asigurărilor sociale de stat, se estimează la circa 398,6 mln lei sau cu aproximativ 96 mln lei mai puţin decât în acest an. Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, reducerea acestor cheltuieli este determinată de noua procedură de acordare a indemnizaţiilor.

Astfel, dacă până de curând concediul de boală era achitat integral din bugetul asigurărilor sociale de stat, de la 1 iulie 2011 la acoperirea acestor cheltuieli participă inclusiv angajatul şi angajatorul.
Această procedură va fi valabilă şi pentru anul 2012, astfel încât plata indemnizaţiei de incapacitate temporară de muncă se va face în prima zi din contul angajatului, următoarele 3 zile – din contul angajatorului şi începând cu a patra zi – din bugetul asigurărilor sociale de stat.
Această regulă nu se aplică însă în cazul incapacităţii temporare de muncă survenite din cauza unui accident de muncă sau unei boli profesionale. Pentru anul viitor, cheltuielile destinate pentru achitarea acestor tipuri de indemnizaţii se estimează la 996 mii lei, în creştere cu 11% faţă de anul curent.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar