Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Judecătorul Curţii de Apel Bender – cu imunitate până la 4 octombrie


Categoria: Noutăți       Data: 29-09-2011, 12:00
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis marți, 27 septembrie, să amâne pentru ziua de 4 octombrie examinarea chestiunii privind ridicarea imunităţii judecătorului Curţii de Apel Bender, care a avizat înstrăinarea acţiunilor de la banca Moldova Agroindbank. Magistraţii și-au argumentat decizia prin faptul că este necesară studierea mai profundă a acestui dosar.
Decizia a fost luată, în lipsa judecătorului de la Curtea de Apel, Nicolai Nogai, care a lipsit de la această ședință, pe motiv că ar fi bolnav. În acest context, procurorul general, Valeriu Zubco, a menționat , că în opinia sa, magistratul a făcut o tentativă de tergiversare a examinării acestei chestiuni.
Membrii CSM urma să decida încă la 22 septembrie dacă vor ridica imunitatea judecătorului Nicolai Nogai, dar din lipsa de cvorum, ședința Consiliului nu a avut loc.
Recent, Oleg Efrim, a cerut intentarea unei proceduri disciplinare împotriva judecătorului de la Curtea de Apel Bender, cu sediul la Căușeni. La rândul său, procurorul general, Valeriu Zubco, a solicitat pornirea urmăririi penale în privinţa acestui judecător.
La începutul lunii septembrie, premierul Vlad Filat a anunțat că patru bănci comerciale au fost victime ale unor atacuri de tip raider, în urma cărora au fost preluate în mod fraudulos o parte din acţiunile acestor instituţii. Astfel, la Moldova-Agroindbank a fost atacat un număr de 27,5% dintre acţiuni, la Universalbank – un pachet de 78,61%, la Banca de Economii - un pachet de 16,4%, iar la Victoriabank – un pachet 5% din acțiuni.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar