Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Tarife noi pentru consumatorii casnici odată cu scumpirea gazului


Categoria: Noutăți       Data: 29-09-2011, 12:00
Decizia Agenției Naționale de Reglementare în Energetică de a majora tariful mediu de livrare a gazelor, cu 23,2 la sută,% a cauzat creșterea tarifelor pentru diferite categorii de consumatori. Astfel, cei care consumă mai puțin de 30 metri cubi lunar vor plăti 5,9 lei pentru un metru cub de gaz, față de 4,7 lei pe care îi achită acum, adică cu 25% mai mult. Consumatorii casnici care au un consum lunar mai mare de 30 metri cubi, vor achita 6,2 lei față de 5,1 lei achitați acum, adică cu 21% mai mult.

Noile tarife vor intra în vigoare la 1 octombrie 2011. Amintim ca ANRE a decis să majoreze tariful mediu la livrare a gazelor cu 23,2% față de 28,8 la sută, cifră propusă de Moldovagaz. Este cea de-a doua majorare a tarifelor la gaze din acest an. Ultima modificare a tarifelor a fost operată de ANRE la sfârșitul lunii ianuarie 2011, când acestea au fost majorate cu 12,2%, iar cele pentru populaţie fiind în creştere cu 14,3%.
Principalul motiv invocat de SA “Moldovagaz” pentru ajustarea tarifului este majorarea de către „Gazprom”, de la 1 octombrie, a preţului de livrare a gazelor naturale până la 400,47 de dolari pentru mia de metri cubi, dar și pierderile privind transoprtarea și distribuția gazelor naturale.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar