Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Amenzi mai mari pentru cei care vând minorilor țigări și alcool. Primarul de Cauşeni: problema va fi luată şi la controlul administraţiei locale.


Categoria: Noutăți       Data: 28-09-2011, 12:00
Comercializarea către minori a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice este interzisă şi se pedepseşte cu amendă şi chiar cu dreptul comerciantului de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an. Potrivit unei hotărâri de Guvern, și înaintată Parlamentului, amenzile aplicate vor creşte şi mai mult.

Astfel, comercializarea către minori a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice se va sancţiona cu amendă de la 1600 la 2400 lei aplicată persoanei fizice şi cu amendă de la 4000 la 7000 lei aplicată persoanei juridice. Anterior, amenda pentru persoana fizică varia de la 1200 la 2000 lei, iar pentru persoana juridică – de la 2000 la 4000 lei.
Primarul oraşului Căuşeni, Grigore Repeşciuc, care în programul său electoral a pledat pentru organizarea tineretului din localitate, implicit modului de viaţă sănătos al acestuia, susţine iniţiativa. Edilul căuşenean afirmă că administraţia publică locală, în speţă Primăria Căuşeni va lua la evidenţă această normă şi se va implica activ în realizarea ei. “Valorile familiei au fost prioritare pentru mine, cînd am decis să candidez la funcţia de primar. Mă voi menţine de ele, iar o familie sănătoasă înseamnă copii sănătoşi, iar copiii sănătoşi sunt cei care aleg sportul şi nu ţigara sau alcoolul”, spune Grigore Repeşciuc.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar