Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Recompensa refugiu


Categoria: Noutăți       Data: 29-06-2010, 12:00
La 24.09.2009, în jurul orelor 21.00, acasă la cet. Raisa Teleşco din s.Chircăieştii-Noi, concubinbul ultimei – Railean Ion fiind în stare de ebrietate, în procesul conflictului, cu Teleşco Raisa, avînd intenţia cauzării vătămărilor corporale grave, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, cauzîndu-i leziuni corporale în formă de echimoze şi escoreaţii pe faţă, umere şi gambe. În rezultatul acestor lovituri Teleşco Raisa a căzut pe duşumea (suprafaţa neregulată – pragul camerei), alegîndu-se cu leziuni corporale sub formă de traumă cranio-cerebrală închisă, cu dezvoltarea hemoragiei sub membrana tare a encefalului şi membramele moi ale encefalului, contuzia substanţei cerebrale, deci vătămare corporală gravă, soldată cu decesul victimei.
Cet. Railean Ion a fost pus sub învinuire pentru comiterea infracţiunii, prevăzută la art. 151 alin.(4) Cod Penal al R.Moldova, adică vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale, periculoasă pentru viaţa persoanei soldată cu decesul victimei.
În şedinţa de judecată inculpatul Railean I. vinovăţia incriminată nu şi-a recunoscut-o şi a încercat să inducă instanţa de judecată în eroare, că nu a acţionat intenţionat, iar victima, fiind în stare de ebrietate, singură a căzut jos, lovindu-se cu capul de podea.
Vinovăţia cet. Railean I., însă,, fost demonstrată pe deplin în instanţa de judecată, care corect a recunoscut acţiunile inculpatului, ca intenţionate şi îndreptate spre cauzarea leziunilor corporale grave.
Cum a declarat expertul medico-legist Iu. Paholniţchi în caz de acordare la timp a ajutorului medical, viaţa victimei putea fi salvată.
Ca circumstanţele, ce agravează responsabilitatea inculpatului instanţa a stabilit, că ultimul a acţionat, fiind în stare de ebrietate şi faptul, că infracţiunea a fost săvrşită de către o persoană, care anterior a fost condamnată fără a fi stinse antecedentele penale (recidivă).
La 30.03.2010 cet. Railean Ion Vasile, născut în anul 1958, a fost condamnat în baza art. 151 alin.(4) CP la 10 ani închisoare, cu ispăşirea pedepsei, în penitenciar de tip închis.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar