Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

AU FOST MAJORATE TARIFELE LA APĂ ŞI COSTUL CĂLĂTORIEI ÎN TRANSPORTUL URBAN


Categoria: Noutăți       Data: 23-05-2010, 12:00
Consiliul orăşenesc Căuşeni, întrunit în şedinţă joi, 20 mai, a aprobat două proiecte de decizie, în baza cărora au fost majorate tarifele la serviciile de apeduct şi transportare a populaţiei. Tarifele majorate pentru apă sînt în vigoare doar pentru populaţie. Astfel, consumatorii Întreprinderii Municipale „Apă – Canal Căuşeni”, fondatorul căreeia este Consiliul orăşenesc Căuşeni , vor achita cîte 12 lei pentru un metru cub de apă, faţă de 9 lei pînă în prezent, iar populaţia deservită de Întreprinderile Individuale „Petru Musteaţă” şi „Aurelia Bulimaga” – cîte 11 lei pentru un metru cub, faţă de 8 lei cît a fost.
Majorările au fost operate la cererile agenţilor economici prestatori, care motivează scumpirea apei pentru populaţie prin faptul că cheltuielile nu sînt acoperite de venituri şi la scurt timp nu-şi vor mai putea onora obligaţiunile faţă de consumatori.
Discuţiile vizavi de majorarea tarifelor la apă au fost duse pe parcursul ultimei jumătăţi de an, în cadrul mai multor comisii şi întrevederi cu consilierii, la un numitor comun ajungîndu-se abia acum. În general, consilierii care s-au pronunţat pentru majorare şi-au motivat opţiunea prin faptul că au analizat situaţia creată şi în cazul că nu se va proceda la scumpire, în scurt timp oraşul riscă să rămînă fără apă.
Totodată, consilierii au luat act şi de rapoartele Întreprinderilor prestatoare de servicii de transportare a pasagerilor pe rutele urbane, ÎI „Dragoş Camenşcic” şi BTA-36 şi au decis majorarea tarifelor pentru o călătorie în microbuzele pe rutele din oraş.
Conform Deciziei Consiliului orăşenesc Căuşeni, se stabileşte tariful pentru o călătorie în microbuzele pe rutele urbane Căuşeni, după cum urmează:
-pentru veteranii celui de-al doilea război mondial- gratis;
-pentru elevi, (pe parcursul întregului an calendaristic)- 2 lei;
-pentru pensionari şi invalizi- 1,5 lei;
-restul călătorilor – 2,50.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar