Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

UN ACT OMENESC ŞI CREŞTINESC


Categoria: Noutăți       Data: 11-04-2010, 12:00
La Căuşeni, Paştile Blajinilor a avut în acest an un accent sporit de toleranţă, omenie şi loialitate creştină. Primăria oraşului Căuşeni, în speţă Primarul urbei, Anatolie Zaremba, au îndeplinit o datorie, ce trebuia onorată cu ani în urmă.

În ziua de Prohoade, cînd fiecare ne îndreptăm paşii spre locul unde-şi află ultimul popas cei apropiaţi, la cimitirul din sectorul Căuşeni Vechi a fost sfinţit un minicomplex comemorativ, în omagiul ostaşilor fără nume, căzuţi în timpul luptelor pentru eliberarea oraşului Căuşeni de cotropitorii dictaturii fasciste.
Iniţiativa acestui monument a aparţinut Preotului Bisericii „Sf. Împăraţi Încoronaţi Constantin şi Elena”, Părintele Andrei Danu, susţinit la vremea potrivită de subsemnata acestui material, Primăria oraşului, cînd de comun acord am expediat scrisori în adresa tuturor reprezentanţelor diplomatice în Moldova, statele cărora au avut atribuţie la conflagraţia anilor 1940-1945. Pentru că fiecare ostaş căzut în acel război, indiferent de partea ocupată, şi-a îndeplinit o datorie, mai ales că moartea pînă la urmă nivelează orice fel de partizanat şi apartenenţă.

Din păcate, mesajele expediate la ambasade au rămas doar de competenţa factorilor poştali, fapt ce n-a oprit municipalitatea oraşului. Or, de-acum înainte, tot soldatul căzut pe teritoriul oraşului Căuşeni în cel de-al doilea război mondial ( şi nu contează ce culoare la epoleţi a purtat) va fi pomenit la acest loc. Pentru că aşa e corect, omeneşte şi creştineşte.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar