Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Comertul in strada Cantemir este permis doar pentru pomilegumicolele sezoniere usor alterabile si in cantitati mici


Categoria: Noutăți       Data: 30-06-2009, 12:30
Vinzarea produselor pomilegumicole pe strada Cantemir, sectorul adiacent pietei agroalimentare din centrul orasului Causeni ramine a fi un subiect controversat, care mai stirneste inca intrebari. Amintim ca printr-o recenta dispozitie a Primarului de Causeni Anatolie Zaremba, aici a fost permisa comercializarea fructelor si legumelor sezoniere, crescute de fapt de catre detinatorii loturilor pe linga casa. Taxa pentru vinzare este una simbolica, suficienta cel putin pentru lucrarile de salubrizare,or, aceasta permisiune de piata s-a vazut mai mult ca o sustinere a cetatenilor care sint dispusi bunaoara sa scoata in vinzare un surplus de 1-2 caldari de visine, multi dintre care sint pensionari sau someri.

Initiativa este buna, insa cum deseori se intimpla la noi, pina la urma incepe a fi profanata. Iar in cazul Pietei „Cantemir” pe linga batrinelele cu o desaga de cirese de-acasa destul de rapid si-au facut loc intermediarii, pentru care comertul in piata este meseria de baza. Situatia a fost sesizata de edilul causenean, care a cerut serviciilor de resort, in special celor pentru mentinerea ordinii publice si respectiv administratiei pietei, sa faca regula. Chestiunea a figurat si in agenda sedintei de luni cu reprezentantii structurilor desconcentrate, la rindul sau, unele obiectii fata de Primarie avind responsabilul de la Centrul de medicina preventiva. In general acestea au tinut de conditiile sanitar inacceptabile si neadecvate vinzarii pe timp de vara.

Argumentele medicinei preventive au fost gasite cu temei insa potrivit primarului Zaremba, fenomenul este temporar si nu de durata in raport cu perioada zilei.„Trebuie sa se inteleaga ca negotul din strada Cantemir are viata atita timp, cit tine vremea prunei, zmeurei sau ardeiului, iar cantitatile pentru care este permisa aici vinzarea se realizeaza in cca 2-3 ore, de obiceii dimineata. Portiunea din strada Cantemir nu este piata, este o posibilitate in plus pentru causeneni sa faca un ban si nu sa asigure venitul realizatorilor, care pe linga o caldarusa de coacaza au scos in vinzare saci cu cartofi si lazi cu banane, achitind o taxa net inferioara celei din piata”, a specificat Anatolie Zaremba.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar