Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Comertul ilicit in orasul Causeni va fi sanctionat pina la suspendarea autorizatiilor


Categoria: Noutăți       Data: 30-06-2009, 12:30
Agenda de luni a primarului de Causeni Anatolie Zaremba a inclus si o sedinta operativa cu reprezentantii unor servicii desconcentrate in localitate. Este vorba de Comisariatul de politie, Inspectoratul veterinar, Centrul de medicina preventiva, afara de care a fost invitat si un responsabil din administratia Pietei „D. Cantemir”, cunoscuta si drept Piata Centrala. La moment, componenta a fost determinata de importanta anume a acestor structuri pentru o buna activitate a infrastructurii orasului. Potrivit primarului, zilele vacantei de vara cu temperaturi toride cer o mai mare responsabilitate anume de la medicii sanitari si veterinari, care impreuna cu organele mentinerii ordinii publice si administratiei locale trebuie sa asigure securizarea populatiei, vara pasibilie unui mai mare risc al intoxicarii cu produse usor alterabile decit in alte sezoane. Afara de asigurarea unui comert legal, Anatolie Zaremba a cerut ca in pietele orasului sa functioneze puncte medicale, dotate cu seturi medicamentoase de urgenta, necesare in cazurile de insolatii, deshidratare, hipertensiune, alte simptome ce pot fi provocate de temperaturi inalte. Afara de aceasta, in preajma pietelor si in locurile aglomerate sa fie operationale havuzete cu apa potabila.

In alta ordine de idei primarul a revenit la actele de huliganism cu elemente de vandalism produse in oras in ultimele doua luni. In speta edilul s-a referit la debandada din ajunul zilei de 9 mai la monumentul eroilor cazuti in cel de-al doilea razboi mondial si recenta profanare a bustului clasicului roman Mihai Eminescu din bulevardul cu acelasi nume. Dl Zaremba s-a aratat nemultumit de faptul ca pina in prezent nu au fost gasiti faptasii. La rindul sau, vicecomisarul de Causeni Oleg Tibirna a informat ca pe aceste cazuri sint deschise dosare penale si echipele operative investigheaza toate probele. Afara de aceasta, potrivit dlui Tibirna, incepind cu 25 iunie curent orasul este patrulat si in timp de noapte, pina la orele 5 dimineata, pentru asta efectivul fiind suplinit cu 4 patrule.

Inca o problema, reliefata de cei prezenti la sedinta a tinut de lucrul unitatilor comerciale din oras, mai ales in timp de noapte. Potrivit vicecomisarului, deseori orarul magazinelor nu se respecta, cu vinzarea supraregim si ilicita a bauturilor spirtoase, or, astazi majoritatea tinerilor din oras stiu unde pot gasi alcool la miez de noapte, aceste localuri ajungind de reputatie rau famata cu clienti fideli. In replica Anatolie Zaremba a subliniat ca este in asteptarea unor demersuri din partea Comisariatului de politie cu anexarea proceselor-verbale respective, care vor putea servi drept temei pentru verificare si ulterior retragerea autorizatiilor de vinzare.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar