Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

TRIBUNA TÎNĂRULUI ZIARIST:Corina Repeşciuc, elevă LT “A.Mateevici”, or. Căuşeni


Categoria: Noutăți       Data: 20-03-2010, 12:00
ÎMPĂRŢIND BUCURIA CU CEI CARE O ÎNTÎLNESC MAI RAR
E primavară ! Din nou sufeltele oamenilor se umplă de bucurie , fericire, bună voinţă după o iarnă lungă şi friguroasa . Tradiţional de 1 Martie dăruim celor dragi un Mărţişor spunîndu-le “ îţi urez o primăvara norocoasa si plina de clipe frumoase” . Pare a fi totul ideal- zimbete , multumiri , aplauze … insa cit de banal nu ar suna haideti sa fim sinceri: oare s-a gindit cineva in acel moment la copiii care numai in suflet au sarbatoare, dar in fata ochilor văd o zi obişnuita fara mama alaturi, fara cei ce pot sa-ti spuna un cuvint dulce sau sa-ti zimbeasca . Vesnic ne punem in plan sa le facem o vizita sau sa ii ajutm pe sărmanii cu ceva, dar urmeaza fraza “Miine –azi nu am timp ”. Hmmm! interesant cunoaste cineva diferenta intre ieri , azi si miine . E simplu de tot ieri nu am fost nimic si mîine tot, însă azi suntem totul, azi putem fi acei ingeri păzitori ai unor copii daruindu-le macar un zimbet ..!!! Mă întreb de cite secole ar avea nevoie omul pentru a intelege un adevar că facind un bine, il faci cu dragoste, il faci pentru a primi o placere si nu din profit . Adesea profitul nu se compara cu ceea ce vezi …fiindca vezi o minune, vezi in ochii unor copii mii si mii de sperante .
Imaginati-va pe o clipa ca deveniti ingeri… haideti, incercati, e simplu de tot si că aveti misiunea de a face bine .. O grupa de elevi din Liceul Teoretic “Alexei Mateevici ” din oraşul Căuşeni (Cirnov Mihaela , Repesciuc Corina , Repesciuc Nicoleta , Oxani Corina , Verebcean Ina , Nenita Cristina ) au facut tot posibilul de a deveni in realitate ingeri pentru copiii de la Centrul de plasament “AlterEgo” . Ati fi curiosi sa aflati cum ? Din pacate, nu ne-a reusit pe 1, dar pe 4 martie dis-de-dimineata, cu buna dispozitie am pornit la treaba . Cred ca a fost o experienta buna si am luat aminte multe lucruri importante. Impreuna cu copiii de la centru am facut martiosare. Toti copiii au fost foarte entuziasmaţi, fiecare încercînd să faca cit mai multe si mai perfecte martisoare. Ne-am simţit perfect de bine alături de bunătatea şi sinceritatea discipolilor de la “Alter Ego”, un zîmbet de fericire al unui copil mai ocolit de soartă costînd scump.
Sincere multumiri celor 6 fete de la Liceul “Alexei Mateevici ” care au demonstrat o iniţiativă pe cinste.
Între vise, credinţă si speranţă, clipele de fericire , lacrimile de bucurie si sustinerea celor din jur sunt momentele care au un zbor liber si de fiecare data cauta o inima si un suflet care sa le merite . Faceti fapte bune – impartiti bucuria cu cei ce o intilnesc mai rar!

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar