Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

LA CĂUŞENI S-A PRODUS O ACŢIUNE DE COMEMORARE A OSTAŞILOR CĂZUŢI ÎN RĂZBOIUL DIN AFGANISTAN


Categoria: Noutăți       Data: 16-02-2010, 12:00
În dimineaţa zilei de luni, 15 februarie, mai mulţi căuşeneni s-au adunat în Piaţa Prier din oraşul Căuşeni, în preajma Complexului memorial, unde este amplasată şi o stelă în memoria băştinaşilor, pierduţi în conflictul armat afgano-sovietic.
Cu flori în mîini aici s-au adunat veterani ai unei dintre cele mai cumplite conflagraţii, înscrise în teatrul Războiului Rece, părinţii şi văduvele celor căzuţi, primarul de Căuşeni Anatolie Zaremba, vicepreşedintele raionului Sergiu Gogu, alţi factori de decizie din cadrul administraţiei oraşului şi raionuluiu, elevi şi cetăţeni de rînd.
Liderul organizaţiei obşteşti ai soldaţilor-afganezi din Căuşeni, Veceslav Cucerovschi, a mulţumit asistenţei pentru că nu s-a uitat de o dată atît de importantă pentru cei care au trecut Kandagarul şi Peşavarul, dar în special şi-a exprimat recunoştinţa pentru faptul că se păstrează memoria camarazilor care nu au ajuns să-şi revadă Patria.
După un scurt miting „in memoriam” cei prezenţi au depus flori.
Nota noastră: Războiul afgano-sovietic a durat 9 ani. Forţele implicate au fost Partidul Popular Democrat din Afganistan, cu orientare marxistă, susţinut de către forţele sovietice, şi rebelii islamişti Mujahedini. Rebelii au fost susţinuţi de mai multe ţări, între care SUA, Arabia Saudită, Pakistan şi alte state musulmane, în contextul Războiului Rece.
Desfăşurarea de trupe militare sovietice a început în 25 decembrie 1979. Ultimele trupe au fost retrase între 15 mai 1988 şi 15 februarie 1989.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar