Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

PROPUNERI DE PRIETENIE ŞI COLABORARE PENTRU ORAŞUL CĂUŞENI


Categoria: Noutăți       Data: 15-02-2010, 12:00
Municipiul Piatra Neamţ din România este dispus să se înfrăţească cu oraşul Căuşeni. Despre asta se spune într-o scrisoare parvenită recent pe adresa Primarului de Căuşeni Anatolie Zaremba şi Consiliului orăşenesc Căuşeni.
„În ultimii ani, înfrăţirea între oraşe a fost un domeniu care s-a bucurat de mult interes din partea Municipalităţii din Piatra Neamţ. Sîntem mîndri de relaţia specială pe care am stabilit-o încă din anul 1991 cu oraşul Orhei, aceasta fiind prima relaţie de înfrăţire pe care municipiul Piatra Neamţ a încheiat-o. Am elaborat strînse relaţii cu oraşe din opt ţări şi pe trei continente, ca exemplu: Roanne- Franţa, Beinasco- Italia, Kiriat Malachi- Israel, Alpharetta- SUA.
În cadrul mai larg al relaţiei tradiţionale dintre ţările noastre, am dori să Vă înaintăm Dstră şi Consiliului orăşenesc Căuşeni propunerea de a înfrăţi oraşele noastre. Sîntem convinşi că această iniţiativă nu poate fi decît în beneficiul comunităţilor noastre, din punct de vedere social, cultural şi economic”,- se arată în mesajul primarului municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.
La rîndul său, Primarul de Căuşeni, Anatolie Zaremba, a calificat propunerea drept o bună perspectivă pentru dezvoltarea oraşului, menţionînd că deja este îmbucurător faptul că comunitatea internaţională manifestă interes pentru Căuşeni, respectiv pentru locuitorii de aici.
Ulterior, se va proceda la întocmirea unui Acord de principiu în vederea demarării procedurilor legale pentru realizarea înfrăţirii între municipiul Piatra Neamţ şi oraşul Căuşeni.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar