Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

ATENŢIE LA FOC!


Categoria: Noutăți       Data: 22-01-2010, 12:00
Pe parcursul a 12 luni ale anului 2009 pe teritoriul raionului Căuşeni au avut loc 39 de incendii, cu 9 mai puţin faţă de anul 2008. În urma acestor incendii şi-au pierdut viaţa 7 persoane, paguba materială constituind 133 mii 700 lei. De către colaboratorii Direcţiei Situaţii Excepţionale au fost salvate 2 persoane şi bunuri materiale în sumă de 4 mii 139 lei. Numai în luna decembrie 2009 în raion s-au produs 3 incendii, în urma cărora au decedat 3 persoane.
Pe data de 1 decembrie 2009 în oraşul Căuşeni, strada Bogdan Vodă, 73, în casa proprie a cetăţeanului Nicolenco Alexei Mihai a.n. 1948 a avut loc un incendiu în urma căruia a decedat stăpînul casei Nicolenco Alexei. Incendiul s-a produs din cauza neatenţiei, fumîndu-se în aşternut. Din acelaşi motiv, în raionul Căuşeni în anul trecut au avut loc 4 incendii, toate soldîndu-se cu decese.
Un alt caz de producere a incendiului a fost pe data de 25 decembrie 2009 în satul Plop-Ştiubei, la cet. Guja parascovia Afanasie a.n. 1928, în urma nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei. Iniţial a luat foc odaia, după care a decedat stăpîna casei Guja Parascovia.
DIRECŢIA SITUAŢII EXCEPŢIONALE CĂUŞENI
ATENŢIONEAZĂ asupra următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor în sectorul locativ:
-verificarea sobelor şi canalelor de evacuare a fumului. Sobele trebuie să fie curăţate la începutul sezonului de încălzire şi o dată la 3 luni să fie înlăturată funiginea din canalele de fum (hogeace) şi din sobe.
-nu trebuie lăsate fără supraveghere sobele aprinse. Categoric interzis să fie lăsate sobele în seama copiilor mici.
- nu este permisă aşezarea combustibilului şi altor materiale pentru aprinderea focului pe placa metalică din faţa uşiţei de alimentare.
-se interzice de a folosi pentru aprindere a benzinei, gazului lampant, motorinei, altor lubrifianţi.
-nu se poate de aprins focul în timp de în încăpere au loc adunări sau alte activităţi ce prevăd concentraţie de populaţie.
-se interzice utilizarea canalelor de gaze sau de ventilare în calitate de coş de fum.
-nu se permite supraîncălzirea sobelor, iar canalele de evacuare a fumului nu trebuie închise pînă la arderea completă.
STIMAŢI CĂUŞENENI!
Direcţia Situaţii Excepţionale, Serviciul de salvare şi pompieri Vă cer o mare atenţie la respectarea acestor norme şi reguli antiincendiare, pentru că ele Vă asigură viaţa şi sănătatea Dstră, precum şi păstrarea bunurilor materiale!

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar