Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

SĂ SE ŞTIE CĂ PUTEREA LOCALĂ ÎN ORAŞ NU ESTE ÎN CALITATE DE NAŞ DE ONOARE


Categoria: Noutăți       Data: 20-01-2010, 12:00
Marti, 19 ianuarie, s-a întrunit în şedinţă Comisia administrativă din cadrul Primăriei oraşului Căuşeni. În mod normal această comisie trebuie să fie o pîrghie efcientă de a face şi a menţine ordinea în oraş, însă din păcate structura s-a vazut de multe ori compromisă în atribuţiile sale.Nu întotdeauna, însă se ştie că o mulţime de probleme din oraş dacă ar fi fost trecute prin Comisia administrativă, ceea ce înseamnă sancţiuni şi penalităţi pentru orice obrăznicie şi încălcare, efectuate în localitate, ar а fost demult aplanate.
De data aceasta Comisia administrativa a avut de examinat o plîngere din partea unui grup de locuitori din sectorul Căuşeni Vechi, care au indicat un şir de neregularităţi în această regiune în urma lucrărilor de reconstrucţie a reţelelor de aprovizionare cu apă, efectuate de întreprinderea SA INCORGAZ, beneficiarul fiind Secţia construcţie, gospodărie comunală, transport şi drumuri din cadrul Consiliului raional Căuşeni.
Este vorba de nişte săpături, care au afectat traficul şi accesul locuitorilor către propriile gospodării. Afară de asta, în urma evaluărilor specialiştilor au fost depistate şi unele încălcări de ordin tehnic. Oricum, atîta timp, cît a fost vreme bună afară, acestea nu tare au deranjat, însa ghinion! În decembrie a căzut o zăpadă de mai mare dragul! Şi doar cei din Căuşeni Vechi, împreună cu şoferii, mai ales cei de pe transportul de pasageri, care au avut de mers prin acest sector au ştiut ce au avut de tras trecînd pe acolo. Mormanele de pămînt, şi aşa mari, acoperite încă cu un strat impunător de zăpadă, plasate mai în mijlocul drumului, au făcut un coşmar din tronsonul de pe Ştefan cel Mare de la pod încolo.
Evident, că plîngerea către Primărie a avut tot temeiul. Altfel s-a arătat situaţia Primăriei, care bineînţeles că salută orice acţiune spre binele căuşenenilor, cum ar fi reconstrucţia acestui apeduct, dar cum poate oare fi calificată o activitate pe teritoriul unui gospodar care barem nici nu a fost pus la cunoştinţă ca in casa lui i se face un bine.
Conform reprezentanţilor întreprinderii SA INCORGAZ, toate lucrările lor au fost efectuate după ce au fost coordonate cu instituţiile abilitate. Mai mult ca atît, Dlor afirmă că lucrează după metode performante, cu un grad redus de uzură. Poate o fi, însă iniţial la curent trebuia pusă şi Primăria oraşului, care este gospodarul principal în Causeni, în aşa fel ca să nu apară ca o toantă în faţa căuşenenilor.
În fine, comisia administrativă a luat act de faptul produs şi în prezenţa membrilor acesteia, între care consilieri orăşeneşti, reprezentanţi ai poliţiei, centrului de medicină preventivă, sub preşedinţia viceprimarului Filip Ciobanu, în conformitate cu legislaţia au penalizat firma amntită cu 100 unităţi convenţionale.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar