Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

DESPRE FECIORUL VĂDĂNII ŞI MĂLIGĂ ARSĂ…


Categoria: Noutăți       Data: 20-01-2010, 12:00
Trăim într-o epocă a unor profunde răsturnări morale şi de obiceiuri. Şi să nu credeţi că este vorba de nişte afirmaţii populiste, supte din deget şi zorzonate cu cuvinte frumoase de dragul raitingului. Sînt nişte observaţii reale care m-au pus pe gînduri la modul cel mai serios.
„Dă-te la o parte că te pocnesc cu ulciorul ăsta în cap!”- unde credeţi că am surprins fraza!? O minte lucidă imediat ar face nişte asociaţii cu piaţa, sau la fîntînă între două vecine certate, ori la gura beciului, unde nevasta încearcă să pună capăt navetelor la poloboc, întreprinse cu exces de zel de către soţul deja aghezmuit, etc, etc… Ca să vezi că nu! Rece şi rece de tot! Este vorba de o frîntură de dialog în sfînta zi de Bobotează, în rînd după aghiazmă în curtea Bisericii. Nu degeaba am menţionat „o minte lucidă”, pentru că cazul a fost primit ca ceva normal de cei din preajmă, ceea ce m-a făcut să am dubii vizavi de condiţia mea mintală şi m-am gîndit că se petrece ceva în această lume care mă depăşeşte.
Cazul relatat mai sus este doar o picătură în marea bădărăniei, parvenismului, mediocrităţii şi mitocăniei care iese din maluri. Or, mă deranjează cînd văd toate aceste manifestări la poporul meu, începînd cu eşaloanele de vîrf şi terminînd cu plebea. (De fapt, cîţiva ani în urmă aş fi spus mă doare, însă acum doar mă deranjează, pentru că am deja doza suficientă de cinism, acumulată odată cu vîrsta).
Bine ar fi dacă ar pica pasat în lapte însă aşa e legea naturii că pentru asta pasatul trebuie crescut, iar vaca mulsă. Majoritatea însă vor această lege cu excepţii şi nu se lenevesc să caute orice fel de căi, să le cadă în guşă şi în pungă, dar fără a munci. Şi în timp ce mulţimi treapătă pe la instituţii să le dea, pentru că ei ştiu că „trebuie să le dea”, o parte de oameni cuminţi şi harnici muncesc de le ese greabănul şi nici nu au idee unde şi cum se dau ajutoare umanitare, materiale, şi multe de toate. În schimb, au în beci, în hambare, în coteţe şi gogineţe.
Am mai spus-o şi înainte şi nu mă dezic de acele afirmaţii- ei, cum Doamne, să calci pe parchetul Uniunii Europene cu mîna întinsă, „buze boite şi călcîie crăpate”!? Şi teamă-mii să nu păţim ca feciorul de vădană, care după ce a intrat în gospodăria unui om mai înstărit încă multă vreme nu s-a putut deprinde cu noul drum spre casă şi cu merindele de pe masă, iar paşii tot îl duceau la cocioaba mîne-sa, unde tot mai bună era măliga cu lapte ars şi nici la lucru nu-l punea nimeni.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar