Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

AGENDA APARATULUI PRIMĂRIEI CĂUŞENI PENTRU PERIOADA 28-31 DECEMBRIE


Categoria: Noutăți       Data: 27-12-2009, 12:00
Ultima şedinţă operativă a Aparatului Primăriei Căuşeni din anul curent, convocată luni, 28 decembrie, de Primarul de Căuşeni Anatolie Zaremba, a fost departe de dispoziţie de sărbătoare, conturînd mai multe probleme şi responsabilităţi ale administraţiei locale atît pentru ajunul Revelionului, cît şi pentru vacanţa de Crăciun, care va dura 10 zile. Potrivit primarului, serviciile responsabile din subordinea Primăriei trebuie să ţină la control curăţenia în oraş şi deszăpezirea străzilor centrale şi cele din locurile publice, iluminarea acestora şi asigurarea cu apă potabilă. Totodată, edilul căuşenean a remis dispoziţii către Comisariatul de poliţie şi Direcţia Situaţii Excepţionale să întreprindă acţiunile necesare pentru menţinerea ordinii publice în oraş, deoarece este vorba de sărbători cu multe zile libere, presupunîndu-se petreceri cu consum de alcool şi distracţii care ar fi bine să nu iasă de sub control, depăşind normele de comportament decent. În acest context, Anatolie Zaremba a insistat să fie luată la evidenţă strictă comercializarea articolelor pirotehnice şi focurilor de artificii care este categoric interzisă pe teritoriul Republicii Moldova.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, primarul a cerut specialiştilor responsabili să pună la punct toate detaliile ce ţin de alimentarea copiilor din grădiniţele oraşului după ce revin din vacanţa de Crăciun. Totodată, specialistul pentru relaţiile cu agenţii economici din localitate a primit misiunea să coordoneze cu întreprinderile comerciale şi de agrement planurile de lucru în zilele de vacanţă, cu confruntarea autorizaţiilor pentru dreptul de a comercializa băuturi spirtoase şi regimul de activitate. În special, primarul s-a referit la „Diezel”- local ajuns de tristă faimă în oraşul Căuşeni, cu tentă criminală bine pronunţată.
„Sărbătorile de Revelion şi Crăciun sînt practic cel mai aşteptat eveniment din an şi reponsabilitatea pentru faptul ca orăşenii să le marcheze cu zile bune, bună dispoziţie şi fără accidente cade în mare parte pe umerii administraţiei locale, ceea ce înseamnă că Aparatul Primăriei trebuie să aibă situaţia sub control, gata să întervină la orice stare de lucruri ieşită din cadrul normal”,- a concluzionat Primarul centrului raional Căuşeni Anatolie Zaremba.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar