Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Consiliul orasenesc Causeni a revazut si a votat pro alocarea banilor pentru curatarea canalelor de scurgere din teritoriul riveran Botnei


Categoria: Noutăți       Data: 28-10-2009, 13:56
Marti, 27 octombrie, s-a intrunit in cea de-a 10-a (extraordinara) sedinta Consiliul orasenesc Causeni. La sesiune au fost prezenti 18 consilieri din cei 23 pe lista. Intrunirea forului local a fost prezidata de consilierul Valeriu Ostas. Ordinea de zi programata initial includea 8 chestiuni insa deputatii orasenesti au mai adaugat inca 2. In cadrul sedintei din 27 octombrie consilierii au revenit la problema alocarii fondurilor pentru curatarea canalelor de scurgere din delta intravilana a Botnei. De notat ca la sesiunea din 8 octombrie Consiliul orasenesc nu a votat acest proiect de decizie, pe motiv ca a gasit nepregatit devizul de cheltuieli. Si in sedinta din 27 octombrie unii consilieri au mai avut cite ceva de reprosat la pachetul de documente pentru desfasurarea acestor lucrari insa pentru a nu pierde timp, cu conditia ca erorile depistate vor fi rectificate, cu 13 voturi pro, proiectul de decizie a trecut.
Alt subiect examinat cu mai multa emotivitate si spirit a fost cel cu privire la aprobarea suprafetei terenului aferent unui bloc locativ din strada Dimitrie Cantemir si transmiterea lui in posesiunea si folosinta asociatiei proprietarilor de locuinte privatizate. Pentru a nu admite acest fapt la sedinta s-a prezentat si un grup de locatari din aceasta casa. Situatia s-a creat de conflict, deaceea consilierii s-au pronuntat pentru remiterea proiectului de decizie respectiv spre reexaminare comisiilor de specialitate juridice si funciare.
Tot marti Consiliul orasensc Causeni a dat curs pozitiv unui demers din partea Ministrului de Stat Victor Bodiul prin care administratiei locale i se solicita crearea unei sectii de votare pentru alegerile presedintelui Romaniei, unde isi vor onora obligatiunile civice cei care detin si cetatenia tarii vecine.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar