Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

”Econ1000 pentru copiii din orașul Căușeni


Categoria: ---       Data: 15-02-2017, 06:06

Astăzi a fost dat start campaniei ”Econ1000 pentru copii” în orașul Căușeni. Aceasta face parte dintr-un parteneriat local între Primăria or. Căușeni și AO Centrul Informațional Tighina (www.cit.md ) cu privire la implementarea Legii 2%.

Astfel la data de 8 februarie 2017, au fost solicitate 270 de formulare-Declarația pe venit, pentru persoane fizice CET 15, urmînd ca 2% din impozitul pe venit transferat în anul 2016 să fie redirecționat către Centrul Informațional Tighina, pentru procrarea becurilor LED.

Primarul or. Căușeni, Grigore Repreșciuc menționează faptul că astfel de acțiune este pentru prima dată în Moldova, și este un bun exemplu de creștere a eficienței energetice.

Centrul Informațional Tighina are ca obiectiv, ca la fiecare bec econom LED acordat de contribuabili să vină cu un a-l doilea bec, ca contribuție. Astfel banii rămîn în localitatea și familia ta. Aplicînd campania dată; în grădinițele de copii, școli, instituții publice, vom obține o economie maximă, care poate fi redirecționată spre o dezvoltare continuă în avantajul copiilor și tinerilor.

Centrul Informațional Tighina preconizează pe parcursul acestui an, înlocuirea a cel puțin 10 mii becuri LED, ceea ce reprezintă o economie anuală de aproximativ 1,5 milioane lei.

Administrația Publică Pocală „cheamă„ la mobilizare totală a contribuabililor, pentru susținerea copiilor din orașul Căușeni.

Cunoscută de societatea civilă ca „Legea 2%” (HG Nr. 1286 din 30.11.2016), se subînțelege prin faptul că persoanele fizice pot redirecționa până la 2% din impozitul pe venit, pentru activitatea Asociațiilor Obștești (ONG-urilor), în scopul dezvoltării localității.

Astfel contribuabilii au posibilitatea să decidă în mod direct felul în care va fi repartizată de către stat o parte din impozitul pe venit plătit de ei. Banii redirecționați, reprezintă o parte a bugetului de stat şi nu o donaţie din partea contribuabililor.

Pentru informații suplimentare contactați:

Directorul Centrul Informațional Tighina – Tudor Cîșlaru.

Tel: 067 123 999, 243 23999

 ”Econ1000 pentru copiii din orașul Căușeni
”Econ1000 pentru copiii din orașul Căușeni


Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar