Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Anunț cu privire la organizarea consultării publice


Categoria: ---       Data: 12-12-2016, 12:32

Primăria orașului Căușeni conform dispoziției primarului nr. 02/1-7-473 din 12.12.2016, iniţiază începînd cu data de 16.12.2016 consultări publice a proiectului„Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului pentru activitatea planificata: „Asistenţa tehnică şi instituţională în tratarea deşeurilor solide în Regiunea de Sud a Moldovei. Depozitul regional de deşeuri din or. Căuşeni” .

Comentariile și recomandările pe marginea proiectului programului, pot fi expediate pînă pe data de 29.12.2016 la adresa electronică:primaria@causeni.org sau la numărul de telefon 024322233, 024323068. Inclusiv toate persoanele interesate pot face cunoștință cu proiectul programului pe suport de hîrtie pentru sugestii și comentarii la sediul Primăriei or. Căușeni, de luni pînă vinery între orele 0900-1600 începînd cu data de 16.12.2016 și pînă pe 29.12.2016, pe adresa: or. Căușeni, str. Meșterul Radu nr. 3, Primăria or. Căușeni, biroul nr.15, specialist Chirman Gheorghe.

În conformitate cu prevederile „Legii Nr. 86 din 29.05.2014 privind evaluarea impactului asupra mediului”, Primăria oraşului Căuşeni, în calitate de iniţiator al activităţii planificate, a transmis Ministerului Mediului demersul nr.1045 din 24.04.2015 „Cererea privind efectuarea evaluării prealabile a activităţii planificate „Asistenţa tehnică şi instituţională în tratarea deşeurilor solide în Regiunea de Sud a Moldovei. Depozitul regional de deşeuri din or. Căuşeni”.

Atît Studiul de fezabilitate, cît şi documentele aferente procedurii privind evaluarea prealabilă a impactului asupra mediului pentru activitatea planificata au fost elaborate conform alin.(l), art.7 al Legii nr.86 din 29.05.2014 privind evaluarea impactului asupra mediului în cadrul proiectului „Asistenţa tehnică şi instituţională în tratarea deşeurilor solide în Regiunea de Sud a Moldovei. Depozitul regional de deşeuri din or. Căuşeni” de către Consorţiul „Managementul deşeurilor solide din Sudul Moldovei” al companiilor IRCOM Ltd. (Cehia), SWECO- HYDROPROJECT A.S. (Cehia) şi partenerul local Î.M. BONCOM S.R.L.

Ca urmare a evaluării prealabile, Ministerul Mediului a emis Decizia nr. 23 din 14 mai 2015, care prevede ca activitatea planificata va fi supusă evaluării impactului asupra mediului la nivel naţional. Decizia a fost comunicată Primăriei oraşului Căuşeni şi Consorţiului „Managementul deşeurilor solide din Sudul Moldovei” al companiilor IRCOM Ltd. (Cehia), SWECO-HYDROPROJECT A.S. (Cehia) şi partenerului local Î.M. BONCOM S.R.L.

Ca urmare a acestei Decizii şi in conformitate cu prevederile art. 19 al „Legii Nr. 86 din 29.05.2014 privind evaluarea impactului asupra mediului” a fost elaborat proiectul „Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului pentru activitatea planificată”.

Programul include graficul efectuării evaluării impactului asupra mediului, inclusiv al consultărilor si dezbaterilor publice, lista autorităţilor publice, cărora le va fi prezentată documentaţia privind evaluarea impactului asupra mediului, structura documentaţiei privind evaluarea impactului asupra mediului, precum şi lista lucrărilor de evaluare a impactului asupra mediului, ţinînd cont de particularităţile activităţii planificate.

Proiectul „Programului” va fi coordonat cu autoritatea competentă, Ministerul Mediului, şi este supus consultării publicului. Versiunea finala a Programului va servi drept baza pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Proiectul programului poate fi accesat pe următorul linc:

https://ru.scribd.com/document/333970907/proiectul-programului-Causeni

scrisoare.pdf [88,23 Kb] (cкачиваний: 5)


Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar