Orașul Căușeni
Administrația Publică
Relații cu Publicul
Informație Utilă
Arhiva Site-ului

Cum petrec moldovenii Crăciunul şi câţi bani cheltuie de sărbători


Categoria: ---       Data: 22-12-2011, 15:45
Cum petrec moldovenii Crăciunul şi câţi bani cheltuie de sărbători
Majoritatea moldovenilor preferă să serbeze Crăciunul în familie. Potrivit unei cercetări a companiei "Data Marketing", mai puţin de unu la sută dintre participanţii la sondaj au spus că vor fi de sărbători peste hotare, iar şase la sută au ales să meargă în ospeţie de Crăciun.

Conform datelor sondajului, peste 74 la sută dintre moldoveni vor sărbători Crăciunul pe stil vechi. Numărul celor care serbează pe 25 decembrie depăşeşte uşor nivelul de 10 procente. Iar 14 la sută dintre participanţii la sondaj au spus că serbează Crăciunul de două ori.

Autorii studiului menţionează că există o legătură directă între vârstă, educaţie, locul de trai şi data preferată pentru a sărbători Crăciunul. Astfel, bătrânii, persoanele cu studii gimnaziale şi locuitorii de la sate sărbătoresc pe 7 ianuarie.

Moldovenii sunt predispuşi să cheltuiască pentru masa de Crăciun în medie 1.200 de lei. Potrivit studiului, familiile mai înstărite vor cheltui până la 1.600 de lei, în timp ce familiile cu venituri mici au rezervat pentru masa de sărbătoare doar 700 de lei. Tinerii de până la 29 de ani vor cheltui de Crăciun aproape 1.500 de lei. Cei mai mulţi bani, peste 80 la sută, vor fi cheltuiţi pentru produse alimentare. Din aceştia, 30 la sută - pentru produse din carne, iar 15 procente - pentru dulciuri. Iar pentru băuturi, moldovenii vor plăti aproape 16 la sută din bani.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 noiembrie, pe un eşantion de peste 1.100 de persoane. Marja de eroare este de plus-minus 3 la sută.

Adrese Utile

Guvernul Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova

Pagina Oficiala

Proiectul de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova

Meteo Căușeni


Curs Valutar